Császármorzsa

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 315 kalória
  • Medovarszki
Megosztás

Egy tálba öntjük a grízt, a citrom reszelt héját és a kristálycukrot, majd a tejjel jól összekeverjük.
Kb. fél órára, hűtőbe rakjuk, hogy a gríz megdagadjon.
Ezután, hozzákeverjük a tojás sárgáját. A fehérjét, 1 csipet sóval felverjük habbá és azt is belekeverjük.

Ezután, az olajat felmelegítjük és hozzáöntjük ezt a masszát. Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni (lapos fakanállal kockákra vágni), hogy kisebb darabok legyenek. Arra ügyeljünk, hogy minden oldala megsüljön-piruljon a masszának. Ahogy kevergetjük, apró darabokra törnek össze és mindenhol jól megsülnek, pirulnak.

Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt teszünk rá.

Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
  • 20 dkg gríz
  • egész Tesco Finest friss tojás
  • ek kristálycukor
  • dl tej  
  • db citrom héja
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek porcukor
  • ek baracklekvár
Vegye meg a hozzávalókat