Császármorzsa lekvárral

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 856 kalória
  • SzabóNiki
Megosztás

A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel.
Ha letelt az 1 óra, akkor a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és hozzákeverjük a tejes masszához.
A tojások fehérjét, egy csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük a tojásos-tejes masszába.

Egy nagyobb méretű, teflonos serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát.
Fakanállal folyamatosan kevergetve, addig süssük, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. 4 fős adagnál, ez 30-40 percig is eltarthat!

Melegen, porcukorral és lekvárral tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat