Császármorzsa Konyhafőnök

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 836 kalória
Megosztás

A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és a sót. Lefedjük és hűtőben állni hagyjuk legalább 5-6 órát, de az sem baj, ha egy egész éjszakára ott marad.
A tojássárgákat a hűtőből kivett masszához keverjük.
A tojásfehérjéket az átszitált porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.
Nagy serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét és a massza felét beleöntjük. Közepes lángon sütjük, s amikor a tészta alja megszilárdult, egy fa spatula segítségével negyedeljük, a negyedeket átfordítjuk a másik oldalukra.
Miközben a tészta másik oldala sül, a spatulával apróra daraboljuk/ tördeljük, folyamatosan átforgatjuk a morzsákat, hogy minden oldalról szépen piruljanak. Tálra szedjük.
Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
Forrón kínáljuk: porcukorral meghintve és meleg sárgabarack lekvárral meglocsolva.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat