Császármorzsa egyszerűen

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 375 kalória
  • barbara0501
Megosztás

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval felverjük. A többi hozzávalót összekeverjük és a hűtőbe tesszük 20-30 percre. Kivéve hozzákeverjük a habot. Egy kevés vajat megolvasztunk egy serpenyőbe, és belemerünk a tésztából. Ropogósra megsütjük az alját, majd széles fakanállal negyedekbe "vágjuk", és ezeket a negyedeket egyesével megforgatjuk. Amikor ez az oldal is ropogósra sült kisebb darabokra "szaggatjuk"/vágjuk. A sütés kb. 8-10 perc alatt kész van. Vastagságtól függően, egy ilyen "palacsinta" elég egy főnek!


Hozzávalók
  • 12 dkg liszt  
  • 12 dkg búzadara
  • dl tej  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db Tesco Finest friss tojás
  • csomag vaníliás cukor
  • dkg porcukor
Vegye meg a hozzávalókat