Csalánleves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 136 kalória
  • Karcsi
Megosztás

A felaprított hagymát olajon megfuttatom, majd amikor üveges, hozzáadom a megmosott, kissé összevagdalt csalánt (amikor vizes, már nem nagyon csíp) és sóskát. Pár percig párolom, majd felöntöm a húslevessel. Fűszerezem, majd hozzáadom az apróra vágott krumplikat. Amikor puhára főtt, világos rántást készítek (ebbe jöhet a fokhagyma), és a leveshez adom (a rántás el is maradhat, a lisztet rászórhatjuk a hagymára vagy a csalánra az elején). Amikor kicsit meghűlt, leturmixolom, és tejfölt keverek bele. Finom, tápláló!


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kanál liszt  
  • db burgonya  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej hagyma
  • marék csalán (csípős csalán hajtása vagyis felső leveles része)
  • marék sóska (sóskalevél kihagyható)
Vegye meg a hozzávalókat