Croque monsieur

  • 3 személyre
  • 15 perc
  • 808 kalória
  • Anett
Megosztás

Besamel mártást készítek: a vaj felét felolvasztom, majd belekeverem a lisztet, felöntöm a tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzöm, sózom borsozom, szerecsendiót adok hozzá.
Amikor kicsit hűlt, belekeverek egy kis mustárt és 1 tojás sárgáját.

A kenyérszeleteket világosra pirítom kenyérpirítóban, majd megkenem a besamelel, 1-1 szelet sonkát és sajtot teszek a kenyerek felére, majd a maradék kenyérszeleteket ráborítom, a tetejükön elosztom a maradék besamelt, -1-1 szelet sajtot teszek a szendvicsekre.

A maradék vajat a tetejükre morzsolom, és előmelegített sütőben vagy serpenyőben arany barnára sütöm.


Hozzávalók
  • db toast kenyér (toast kenyér)
  • szelet sonka (sonka)
  • db Tesco Finest friss tojás (tojás)
  • dkg vaj (vaj)  
  • 1.5 tk liszt (liszt)
  • dl tej (tej)  
  • tk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral (mustár)
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (só)
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (bors)
  • csipet szerecsendió (szerecsendió)
  • szelet sajt (sajt)  
Vegye meg a hozzávalókat