Citromos túrótorta

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1130 kalória
  • Timi
Megosztás

A kekszet finomra törjük, az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd tortaforma aljára és oldalára tapasztjuk.
Egy kanál hátuljával jól lenyomkodjuk, és 30 percre, a hűtőbe tesszük.
A túrót jól áttörjük, a cukrot hozzáadjuk, és simára keverjük.
A citromlevet beleöntjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Alaposan kikeverjük.
A túrókrémet a tésztával bélelt formába simítjuk, és egy óráig sütjük.
A tortát szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk, majd 3 órára a hűtőbe tesszük.
A citrommártáshoz, a cukrot és a sűrített tejet egy edénybe öntjük, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad.
Ekkor a citrom levét és héját hozzáadjuk.
A túrótortát óvatosan tálra emeljük, és a citrommártással leöntjük.
A tetejére porcukrot szórhatunk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat