Citromos túrótorta keksszel

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 1532 kalória
  • Moncsa
Megosztás

A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a morzsát, és összekeverjük.
A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján, és jól lenyomkodjuk.
2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a citrom reszelt héját.
A zselatint kikavarjuk (vagy a zseléport), majd kis lángon fölolvasztjuk, a citrom levében.
A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz.
Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt.
Alaposan kikeverjük, és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán.
A tortát, még 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Közben a tejszínt habbá verjük.
A túrótortát kivesszük a formából, majd tejszínhabbal díszítjük.


Hozzávalók
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • db citrom
  • 2.5 dl tejszín
  • 25 dkg darált keksz
  • db zselatin (vagy 18 g zselépor)
  • 40 dkg tehéntúró
  • dl növényi tejszín
Vegye meg a hozzávalókat