Citromos szelet 2

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 478 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A citromot alaposan megmossuk, megtöröljük. A héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
Két tálat veszünk elő. Szétválasztjuk a tojásokat, egyikbe a sárgák, másikba a fehérjék kerülnek.
A tojások sárgájához, hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel, szép krémes-fényesre dolgozzuk.
Felverjük egy csipetnyi sóval, kemény habbá a tojások fehérjét. A cukros tojássárgákhoz hozzádolgozzuk a citrom héját és levét, valamint az olvasztott margarint. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszába szitáljuk, és fakanállal összekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk, a felvert tojáshabot.
Egy kisebb méretű tepsit, vagy sütőformát kikenünk margarinnal, és belekanalazzuk a citromos masszát.
Előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát.
Ha készen van, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálra borítjuk. Szeleteljük, és megszórjuk porcukorral.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat