Citromos sütemény 2

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 624 kalória
  • Stellaj
Megosztás

Az almát kockára vágjuk.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét kifacsarjuk és szintén hozzáadjuk.
Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, a citromos masszába forgatjuk.
Egy kicsi (15 x 25 cm-es), magas peremű tepsit olajjal kikenünk és liszttel behintjük.
A citromos masszát belesimítjuk és rászórjuk az almakockákat.
Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C), kb. 25 percig sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat