Citromos rántott szelet

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 563 kalória
Megosztás

A sertéshúst vékony, kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük kevés törött borssal és reszelt citromhéjjal.
A tojást habosra verjük, belekeverjük az egyik citrom kicsavart levét.
A megfűszerezett hússzeleteket először lisztbe mártjuk, ezután megforgatjuk a citromos tojásban, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában.
170 fokra forrósított olajban, 4-5 perc alatt, szép sárgásbarnára megsütjük.
A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és még forrón, megöntözzük a maradék citrom kicsavart levével.
Melegen is, hidegen is tálalható, utóbbi esetben citromkarikákkal és petrezselyemzölddel feldíszítve.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, igen ízletes étel.


Hozzávalók
  • 80 dkg sertéscomb
  • db citrom
  • 10 dkg liszt  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat