Citromos omlett eperrel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 491 kalória
  • Ticsike
Megosztás

A megmosott eper nagyobb szemeit félbevágjuk, négy részre osztjuk. A krémsajtot 1 dl tejföllel, 1 ek. porcukorral és sóval, valamint a reszelt citromhéjjal krémmé keverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a megmaradt cukorral és az olvasztott, de már kihűlt margarinnal, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjékből, a citromlével kemény habot verünk, majd a liszttel felváltva, a tojássárgás-cukros masszát beleforgatjuk. Négy részre osztjuk. Kis serpenyőt olajjal kikenünk és 1-1 adag tésztamasszát beleöntve, egyenként kisütjük benne a 4 omlettet. Ha az omlettek alja már pirosra sült, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Tálra csúsztatjuk és a sajtkrémmel megkenve, 1-1 adag epret ráteszünk. Félbehajtva tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat