Citromos-mákos piskóta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 552 kalória
  • kokacs
Megosztás

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd az egészet szitáld bele a tojássárgás masszába. A fehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a tésztába. Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd rá a masszát. Előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Az ajtót ne nyisd ki - legalább az első 15-20 percben -, mert a levegő miatt összeeshet a piskótád.
Ha megsült, hagyd néhány percig a sütőben, majd vedd ki. Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd egy hideg, nedves konyharuhára tedd, és tekerd fel, de lassan, nehogy összetörjön a tészta. Hagyd így teljesen kihűlni. Ha hideg, óvatosan gurítsd ki.A tejszínt kemény habbá verni és belekeverni a darált mákot.
Betölteni vele a piskótát és már kész is


Hozzávalók
  • 12 dkg liszt  
  • 12 dkg cukor
  • db citrom (héja és leve)
  • ek vaj (olvasztott)
  • db Tesco Finest friss tojás
  • marék mák (töltelék)
  • dl növényi tejszín (töltelék)
Vegye meg a hozzávalókat