Citromos kolbászos tészta

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 1267 kalória
Megosztás

A citromból 4 db fél centis karikát vágunk és egy száraz, közepesen forró serpenyőben mindkét oldalukat aranyszínűre karamellizáljuk, majd félre tesszük.
A serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk és párolni kezdjük a finomra vágott hagymát, a vékony csíkokra szeletelt édesköményt és az apróra vágott fokhagymát. Mellészórjuk a kolbász töltelékét (a belet nem használjuk) és az egészet lepirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk a megmosott bébispenótot, egy teáskanálnyi citromlevet öntünk rá és a serpenyőt levesszük a tűzről. Az egészet átforgatjuk a sós vízben kifőtt, még forró tésztával, tányérokra szedjük és mindegyik tányérra ráhelyezünk 2-3 lepirított citromszeletet. Azonnal szervírozzuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat