Citromos halfilé párolt spárgával

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 748 kalória
Megosztás

Az étel alapja harcsafilé, nem szálkás és rendkívül finom. A spárga lehet friss, vagy ugyancsak mirelit, épp amit találunk.
A halat előző este egy pici tejbe áztatjuk, esetleg ebben olvasztjuk ki (nem szükségszerű hogy ennyit legyen benne, de így szoktam).
Készítés előtt, a halat áttörlöm papírszalvétával és lisztbe forgatom. A vajat a serpenyőben felmelegítjük, és megsütjük benne a halszeleteket.
Közben a spárgát leforrázzuk és citromlével meglocsoljuk. Ezután egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, és megpároljuk benne a spárgákat.
Az öntethez a joghurtot kikeverjük sóval, borssal, citromlével, mézzel és egy kevés zúzott fokhagymával.
Tálaláskor a salátalevelekre szórjuk a spárgákat, majd meglocsoljuk a joghurtos dresszinggel, és ráhelyezzük a halszeleteket.
Tipp: Egy szelet citrom, vagy egy zsályalevél szépen mutat a tányér szélén.


Hozzávalók
  • 60 dkg harcsa filé
  • 20 dkg vaj
  • db citrom
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 50 dkg spárga
  • fej fejes saláta
  • 10 dkg liszt  
  • 450 g natúr joghurt
  • gerezd áttört fokhagyma
  • kanál méz
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat