Citromos-borsos halfilé

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 402 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A fagyasztott halfilét kiolvasztás után sóztam, citromlevével beitattam, és hosszabb ideig állni hagytam.
Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem rá.
Forró olajban, néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán, 3-3 percig sütöttem a halszeleteket.
Közben 1 dl száraz rozé bort öntöttem a serpenyőbe, majd mikor megsültek, papírtörlőre szedtem, és leitattam a zsiradékot.
Mikor minden szelet megsült, a serpenyőben maradt lére, 1 kanál mustárt és 2 kanál tejfölt, valamint kevés citromlevet öntve összeforraltam (elkészíthető a mártás főzőtejszínnel is).
A közben elkészült vajas krumplipürével és zöld salátával tálaltam, bőséges mártással.


Hozzávalók
  • kg halfile
  • db citrom leve
  • kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kevés Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • kanál tejszín
  • gerezd fokhagyma
  • dl rosé bor  
Vegye meg a hozzávalókat