Citromos borjúragu leves

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 468 kalória
Megosztás

A vajat olvasszuk fel,majd futtassuk meg rajta a karikára vágott póréhagymát egy csipetnyi sóval.
Közben vágjuk kockára a borjúcombot.
Rakjuk rá a hagymára és fehéredésig pirítsuk.
Közben vágjuk fel a zöldségeket tetszőleges darabokra.
Szórjuk rá a borjúhúsra és ízesítsük,majd pároljuk addig még elkezd a zöldség összeesni.
Ekkor adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát és a zöldborsó és keverjük el.
Várjunk vele egy picit,majd szórjuk meg liszttel.Folytonos kevergetés mellett engedjük fel vízzel vagy alaplével.
Főzzük lassú tűzön készre a levest.A végén adjuk hozzá a tejszínt és a tárkonyt.
Kevés frissen facsart citromlével tegyük pikánssá a levest.
Tipp:
Tálaláskor kínáljunk a leves mellé citromgerezdet,hogy mindenki ízlése szerint savanyítsa a levest.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat