Citromos almaleves

  • 4 személyre
  • 25 perc
  • 654 kalória
  • mamai02
Megosztás

Kevés vízben felforraljuk a citromot, szegfűszeget, reszelt citromhéjat, fahéjat, vaníliát. Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le.
A hámozott, magházától megtisztított almát kockára vágjuk. Feltesszük a fűszeres vízben főni és közben hozzáadjuk a cukrot.
A tejszínt és a lisztet simára elkeverjük néhány evőkanál forró levessel, majd folyamatosan keverve visszaöntjük a levesbe.
Melegen és hűtve is fogyasztható.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek liszt  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db alma
  • dl tejszín
  • ek kristálycukor
  • db fahéj (egész)
  • db citrom héja
  • mk szegfűszeg
  • 0.5 rúd vanília
Vegye meg a hozzávalókat