Cipóban sült csülök

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 713 kalória
  • kedves
Megosztás

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük. Az élesztőt, langyos tejben elmorzsoljuk, kevés lisztet adunk hozzá és meleg helyen felfuttatjuk.
Az áttört burgonyából, a lisztből, a tojások sárgájából (a felfuttatott élesztő hozzáadásával), keményebb tésztát dagasztunk. A tésztát meleg helyen, 2 órán át kelesztjük, amíg tömege, mintegy másfélszerese lesz.
A megtisztított, megmosott csülköt hideg, sós vízben feltesszük főni és puhára főzzük. Amikor megfőtt, kicsontozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Amikor a tészta megkelt, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, egyik oldalára rakjuk a megfőtt csülökhúst, felcsavarjuk, mint a rétest, majd kizsírozott tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük felvert tojással, aztán előmelegített, forró sütőben megsütjük. Amikor megsült, rövid ideig pihentetjük, majd éles késsel, ferdén felszeleteljük és tálra rendezzük.
Tálaláskor, adjunk mellé házi savanyúságot.


Hozzávalók
  • db sertéshús (csülök)
  • 100 g burgonya  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • dl tej  
  • 20 g élesztő
  • 30 g Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 600 g liszt  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat