Cigánypecsenye

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 1478 kalória
  • Gyula
Megosztás

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.Annyi vékony szelet szalonnát szelek bevagdosom őket, amennyi szelet húst készítek.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymákat.Amikor kész beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.A húst felszeletelem kiklopfolom.A fokhagymát összepréselem és csészében kis olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat.Majd megsózom és megborsozom őket.
A hús mindkét oldalát lisztbe mártom és olajban félig megsütöm.(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymákra pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és kb 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.Burgonyakörettel tálalom


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat