Chilis, körte juice

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1111 kalória
Megosztás

A körtét mossuk át és hámozzuk meg. A héjából, cukorból és a fűszerekből fűzzünk egy alapot. A chilit ne tegyük még itt bele! A körtét daraboljuk fel és tegyük ebbe az alapba, majd főzzük puhulásig. Nem kell neki sok idő egyáltalán. Amikor ez megvan, szedjük ki belőle a fűszereket és turmixoljuk le. Ennél a lépésnél tegyünk bele 1 db kimagozott chilit. Azért szedjük ki a magját, hogy ne legyen túl csípős és érezzük a chili élénkítő, pikáns ízét. A legvégén 1 citrom levével fanyaríthatjuk, de ez már ízlés kérdése. Alaposan kihűtve adjuk a vendégeinknek, és akár le is lehet fagyasztani.


Hozzávalók
  • 300 g körte
  • 500 g cukor  
  • db chilipaprika
  • db fahéj
  • db szegfűszeg
  • db citrom
Vegye meg a hozzávalókat