Chilis babos penne

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 119 kalória
  • Henrietta
Megosztás

A pennét sós vízben kifőzöd.Ameddig fő,elkészítjük a ragut:
Annyi vörösbabkonzerv kell hozzá, amennyi személyre csinálod és ízlés szerint füstölt főtt tarja.
A vöröshagymát megpárolod, majd megpirítod rajta a kockára vágott füstölt főtt tarját, ez kb. 20 perc, majd belerakod a babkonzervet, a nagyja levet öntsd le róla. Beleraksz fokhagymát érzés szerint, ki mennyire szereti, só, bors, oregánó, majoranna szintén érzés szerint. Vagy veszel egy 4-5 érett paradicsomot, amit összeturmixolsz, vagy paradicsomlevet öntesz hozzá, vagy mindkettőt, de akkor kevesebb paradicsom kell hozzá, ezt összerottyantod :) kb 10 perc .
Majd vagy chilivel vagy erőspistával :) erősíted, ízlés szerint. 1-2 perc. Hozzáadod a csemegekukoricát.
Friss zellerlevelet( nem petrezselyem! ez fontos) összevágsz apróra, és miután levetted a tűzről jól elkevered, de össze is főzheted vele, de az max 1 perc legyen! Ja és egy fakanálnyi őrölt pirospaprikát keversz még bele mikor belerakod a borsot!
A pennére tálalod.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db chilipaprika
  • csipet majoranna
  • ek pirospaprika
  • dkg pirospaprika (őrölt)
  • csipet oregáno
  • 4-5 db paradicsomlé
  • doboz csemegekukorica  
Vegye meg a hozzávalókat