Chilis bab

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 122 kalória
  • Beatrix
Megosztás

A hagymát apróra vágom és megsózva, egy nagyon pici olajon elkezdem pirítani. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Kevergetem pár percig, majd a sűrített paradicsomot adom hozzá. (Vagy egy kis konzervet használok, vagy kb. 2 dl dobozos sűrítményt. Előbbi esetén vízzel pótolom.) A kukoricakonzerv levét hozzáöntöm és egy keveset a bab levéből is. (A többi levet nem használom fel.) Fűszerezem és lefedve, pár percig párolom. Ekkor hozzáadom a babot és a kukoricát, összeforralom és ízesíthetjük egy kis folyékony édesítővel, ha szükségesnek érezzük. Én akkor szeretem, ha egy picit csípős is, édeskés is és savanykás is. Roston csirkemellel isteni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat