Chilis bab dupla hagymásan

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 642 kalória
  • birozsu
Megosztás

A hagymát apróra vágod, és az olajon aranysárgára pirítod (ne kezdjen el barnulni).
Rádobod a darált húst, és folyton keverve, fehéredésig pirítod, amíg teljesen szétesik.
Akkor rászórod az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket, még picit pirítod, majd felöntöd a vízben elkevert paradicsompürével.
Ezután hozzáadod a levétől megszabadított vörös babot.
Ekkor fedőt rá, és időnként megkavarva, olyan fél órácskára, kis lángra teszed, hogy éppen rotyogjon.
Utána leveszed a fedőt, megkóstolod (ha szükséges, akkor picit után fűszerezed ízlés szerint sóval/tarkaborssal/ketchuppel) és 10 perc alatt elpárolod a felesleges levet róla.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl víz
  • gerezd fokhagyma  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • mk chilipaprika (őrölt)
  • db hagyma
  • kk fehérbors
  • db paradicsompüré
  • kk pirospaprika (édesnemes)
  • 60 dkg marhahús (darált)  
  • doboz vörösbab (konzerv)
Vegye meg a hozzávalókat