Chili con carne

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 632 kalória
  • Zsuzsanna
Megosztás

A hagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd kevés olajon párold puhára. Add hozzá a cayenne-i borsot, a friss chilipaprikát, a köményt, és ízesítsd sóval és borssal. Mehet bele a darált hús, kavargasd és pirítsd, amíg meg nem barnul. Turmixold az aszalt paradicsomot annyi saját olajával, hogy pépes legyen, és add a húshoz a parikonzervet, a fahéj meg 1 deci víz társaságában. Ízlés szerint sózd és borsozd újra. Várj, míg rotyogni kezd, boríts rá sütőpapírt, tedd rá a fedőt, aztán egészen kis tűzön főzd 1 órát, vagy dobd be az edényt a sütőbe 150 fokra, szintén ennyi időre.
A főzési idő vége előtt 30 perccel keverd bele a leszűrt vörös babot.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat