Cézár saláta

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 351 kalória
  • sirkici
Megosztás

A csirkemellet csíkokra vágni, megsózni, legalább egy órát állni hagyni (én reggel besózom, aztán ebédre készítem el a salátát).
Teflon serpenyőben legjobb megsütni, mert nem ragad le. Tehát amikor bemelegedett a serpenyő, beleönteni a csirkemellet, önteni rá szójaszószt, kis lángon, aranybarnára pirítani. Ha közben nagyon ragadna le, önteni még hozzá szójaszószt. Ha szép aranybarna, félretenni, hagyni kihűlni.
Az uborkát vékonyan megpucolni, kockákra vágni.
A paradicsomot beirdalni, majd forrásban lévő vízbe dobni. Kiemelni, lehúzni a héját, kockákra vágni.

Öntet:
A főtt tojás sárgáját villával összetörni, az olajjal és a mustárral krémes állagúra jól kikeverni, beletenni a zúzott fokhagymát, pici sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, szárított petrezselyemzöldet (mindent ízlés szerint, de kb. 1 teás kanálnyit mindenből), egy nyelet citromlét. Szintén jól elkeverni, majd beletenni a tejfölt, elkeverni, beleönteni a tejszínt és a tejet, elkeverni. Ezzel kész az öntet is, már csak az összerakás maradt.

Előveszünk két tányért, mindkettőre elkezdjük rétegezve összerakni a salátánkat:
1. A tányérokra rakunk zöldsaláta leveleket, amiket előzőleg megmostunk és tetszés szerinti nagyságúra széttépkedtünk (beborítjuk vele a tányért).
2. Erre rakjuk az uborkát és a paradicsomot.
3. Erre jön a csirkemell fele.
4. Erre kerül az öntetből (erre a rétegre lehet rakni pirított kenyérkockákat, ha valaki akar, de én nem szoktam felesleges szénhidrátot rakni bele, had maradjon zöldség. :))
5. Ismét saláta jön a tetejére, szintén beborítjuk vele az alsó rétegeket.
6. Erre kerül a megmaradt csirkemell.
7. Majd a maradék öntet jön.
8. A végén, ízlés szerint reszelünk rá sajtot.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat