Cézár saláta szardellásan

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 971 kalória
  • MÓNIKA
Megosztás

A salátaöntettel indítunk, amit a turmixgépben fogunk elkészíteni. Először beleöntjük az olajat, majd egy kis Worcestershire szószt, a Cézár-saláták kihagyhatatlan alkotóját kanalazzuk hozzá. Utána egy kevés mustár következik, aztán egy fél citrom frissen facsart leve, majd egy teáskanálnyi szardellapaszta. Ezután hozzáreszelünk néhány gerezd fokhagymát, és ha minden együtt van, jöhet a turmixolás.

A bundás csirkefalatok következnek. Ehhez a csíkokra vágott csirkehúst bepanírozzuk - nagyon finom lesz, ha morzsa helyett, reszelt parmezánnal dúsított lisztet használunk hozzá - , majd forró olajban kisütjük.

Ezután a salátakeveréket beleöntjük egy nagy tálba, meglocsoljuk az öntettel, és miután alaposan összeforgattuk vele, félbevágjuk a koktélparadicsom szemeket.

Tálalhatunk: a salátát tányérra tesszük, a salátakupac tetején elrendezzük a csirkefalatokat, és félbevágott koktélparadicsomokat pakolunk köré.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat