Cézár saláta szardellásan

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 720 kalória
  • MÓNIKA
Megosztás

A salátaöntettel indítunk, amit a turmixgépben fogunk elkészíteni. Először beleöntjük az olajat, majd egy kis Worcestershire szószt, a Cézár-saláták kihagyhatatlan alkotóját kanalazzuk hozzá. Utána egy kevés mustár következik, aztán egy fél citrom frissen facsart leve, majd egy teáskanálnyi szardellapaszta. Ezután hozzáreszelünk néhány gerezd fokhagymát, és ha minden együtt van, jöhet a turmixolás.

A bundás csirkefalatok következnek. Ehhez a csíkokra vágott csirkehúst bepanírozzuk - nagyon finom lesz, ha morzsa helyett, reszelt parmezánnal dúsított lisztet használunk hozzá - , majd forró olajban kisütjük.

Ezután a salátakeveréket beleöntjük egy nagy tálba, meglocsoljuk az öntettel, és miután alaposan összeforgattuk vele, félbevágjuk a koktélparadicsom szemeket.

Tálalhatunk: a salátát tányérra tesszük, a salátakupac tetején elrendezzük a csirkefalatokat, és félbevágott koktélparadicsomokat pakolunk köré.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 0.5 dl tej  
  • 10 dkg finomliszt
  • db fokhagyma
  • 1.5 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • dkg parmezán
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • tk szardellapaszta
  • kk Worcestershire-szósz
  • 25 dkg Tesco Finest Sunstream koktélparadicsom
  • 0.5 db citrom
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral (dijoni)
  • 35 dkg csirkemell
  • fej jégsaláta
Vegye meg a hozzávalókat