Cézár saláta quiche-el

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1303 kalória
Megosztás

A quiche-hez:
1. A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd a tojást és a tojássárgáját.
2. Jól összedolgozzuk, folpackkal becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük 20-25 percre.
3. Ha letelt az idő, lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába igazítjuk, és előütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

A töltelékhez:
1. A hagymákat apróra vágjuk, kis olajon megfuttatjuk.
2. A gombát apróra vágjuk és hozzáadjuk, kicsit megfuttatjuk.
3. A többi zöldséget blansírozzuk, majd leszűrjük, és a hagymához meg a gombához adjuk.
4. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, készre főzzük 5-6 perc alatt.
5. Beleöntjük a majdnem féltésztaformába, ráreszeljük a sajtot, és készre sütjük 200 fokon 10 perc alatt.

A saláta:
1. A szardellát, az olívaolajat, a tojássárgákat, a citromot és az eceteket a sóval és borssal együtt botmixerrel pürésítjük.
2. A kenyeret kockákra vágjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal, és száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük.
3. A római salátát nagyobb darabokra tépkedjük, ráöntjük az öntetet, és a krutonnal és parmezánforgácsokkal tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat