Cézár saláta baguettel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 685 kalória
  • Ibolya
Megosztás

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.Készítsük el a kenyérkockát. Ehhez simán piríthatunk kenyérkockát magában is serpenyőben vagy készíthetünk croutont házilag így. A szószhoz tegyük egy nagy tálba a pürésített fokhagymát ebbe csavarjuk bele a citromlét, borsozzuk. Alaposan keverjük el. Jöhet a mustár, az evőkanálnyi vörösborecet, legalább 2 ek Worcestershire szósz, de lehet 3 is, ha valaki szereti. Ezt megint keverjük el.
Ehhez lassan csurgatva adagoljuk hozzá az olívaolajat, mint amikor a majonézt készítjük és közben kevergessük folyamatosan, hogy a massza homogénre sűrűsödjön az olajtól.Ebbe csak a végén üssük bele a 3 tojás sárgáját és ezzel is keverjük simára. Ekkor kerül bele a reszelt parmezán. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.A tálba keverjük bele a kenyérkockák egyik felét (ki mennyit szeret), majd a salátaleveleket, forgassuk össze. Szedjük tányérra, hintsük meg a maradék kenyérkockával és szórjuk meg parmezánforgácsokkal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat