Cézár saláta baguettel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 682 kalória
  • Ibolya
Megosztás

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.Készítsük el a kenyérkockát. Ehhez simán piríthatunk kenyérkockát magában is serpenyőben vagy készíthetünk croutont házilag így. A szószhoz tegyük egy nagy tálba a pürésített fokhagymát ebbe csavarjuk bele a citromlét, borsozzuk. Alaposan keverjük el. Jöhet a mustár, az evőkanálnyi vörösborecet, legalább 2 ek Worcestershire szósz, de lehet 3 is, ha valaki szereti. Ezt megint keverjük el.
Ehhez lassan csurgatva adagoljuk hozzá az olívaolajat, mint amikor a majonézt készítjük és közben kevergessük folyamatosan, hogy a massza homogénre sűrűsödjön az olajtól.Ebbe csak a végén üssük bele a 3 tojás sárgáját és ezzel is keverjük simára. Ekkor kerül bele a reszelt parmezán. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.A tálba keverjük bele a kenyérkockák egyik felét (ki mennyit szeret), majd a salátaleveleket, forgassuk össze. Szedjük tányérra, hintsük meg a maradék kenyérkockával és szórjuk meg parmezánforgácsokkal.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 4-6 gerezd fokhagyma (+2-3 gerezd az öntethez)  
  • 2.5 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj (+1.5 dl az öntethez)
  • 2-3 ek parmezán
  • 0.5 db citrom leve
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek Worcestershire-szósz
  • ek vörösborecet
  • 0.5 tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej római saláta
  • db tojás sárgája  
  • 0.5 ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • fej jégsaláta
Vegye meg a hozzávalókat