Céklás rizottó kecskesajttal

  • 3 személyre
  • 30 perc
  • 878 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A céklát fóliába csomagoljuk, és puhára sütjük. Az egyiket apró kockákra vágjuk, a másikat pürésítjük.
A hagymát felkockázzuk, és a vaj felén üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a rizst, néhány percig pirítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk az alaplevet úgy, hogy közben állandóan kevergetjük.
Ha a rizs félkemény, hozzáadjuk a fehérbort.
Mikor majdnem készen van, hozzákeverjük a céklakrémet és a felkockázott céklát, majd a kecskesajtot.
Rákockázzuk a maradék vajat, és lefedjük, majd 5-8 percig állni hagyjuk.
Ha kell sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat