Céklás-csokis sütemény

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 524 kalória
Megosztás

Vízgőz felett, olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
Másik edénybe tegyük a tojásokat, a cukrot és az olajat.
Habverővel keverjük kb. két percig, adjuk hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot.
Utána óvatosan keverjük bele a lisztes keveréket.
Jól kivajazott és lisztezett tepsiben, 150 fokon, legalább 25-30 percig süssük.
Célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni.
Kockára vágva, porcukorral hintsük meg.
Süthetjük muffin sütőformában is.


Hozzávalók
  • 20 dkg liszt  
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 12 dkg cukor
  • db Tesco Finest friss tojás
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg cékla
  • tasak vaníliás cukor
  • kanál kakaópor
Vegye meg a hozzávalókat