Céklaleves gombával

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 626 kalória
  • Jutka
Megosztás

A zsiradékon megfuttatom a hagymát. Hozzárakom a felaprózott zöldségeket, és fedő alatt lassú tűzön 15 percig párolom. Felengedem kb. 1,5 l vízzel. Beleteszem a leveskockákat, a babérlevelet, a citromlevet, valamint teatojásban a köménymagot és a kakukkfüvet. Kb. további 45 perc főzés után leszűröm. A fennmaradót nem túl pépesre leturmixolva keverem a léhez. (A turmixgépet kevés vízzel kiöblítem, azt is a leveshez öntöm.) Az egészet egyszer még átforralom, ha kell, utánaízesítem. Levesestányérba merem, tejföllel kínálom. Pár nap állás után még jobban összeérnek az ízek. Hidegen, melegen egyaránt finom, üde leves, és gyönyörű látvány.


Hozzávalók
  • 2-3 gerezd fokhagyma  
  • fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • dkg vaj
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (növényi olaj)
  • mk kömény
  • 0.5 db citrom leve
  • db húsleveskocka
  • db cékla (felkockázva)
  • db alma (felkockázva)
  • 0.5 db paprika (felkockázva)
  • db babérlevél
  • szál zeller (felparózva)
  • 20 dkg gomba
Vegye meg a hozzávalókat