Cékla lekvár

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 261 kalória
  • Kata
Megosztás

A céklát meghámozzuk, kis kockára vágjuk és puhára pároljuk. Külön lábosban az almával is ugyanígy járunk el, ez utóbbi sokkal hamarabb kész lesz.
A puha almát-céklát szűrjük le és tegyük egy közös fazékba, majd botmixerrel pépesítsük. Ha nagyon sűrű, egy kevés vízzel lazítsuk, majd édesítsük ízlés szerint (vigyázzunk, a cékla eleve édes). Csepegtethetünk bele citromlét, fahéjat. A pudingport keverjük el egy kevés vízben, csomómentesen és öntsük a gyümölcshöz. Keverjük el és amint besűrűsödött, zárjuk el a tűzhelyet.
Azonnal öntsük tisztára mosott üvegekbe. Öntsük színültig az üvegekbe, csavarjuk rá a kupakot és állítsuk fejre.
Csomagoljuk újságpapírba, tegyük plédek-párnák közé (szárazdunszt) és csak akkor vegyük ki, ha teljesen kihűlt (egy nap).
Mivel tartósítószert nem tartalmaz a lekvárunk, felbontás után hűtőben tároljuk és 1-2 héten belül el kell fogyasztani.
A pudingport el is hagyhatjuk, helyette hagyományos módon, sűrűsödésig főzhetjük a lekvárt, de én minden lekvárt így készítek már, mert nagyon finom, krémes lesz tőle az állaguk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat