Carbonara egyszerűen tőlem

  • 8 személyre
  • 45 perc
  • 1536 kalória
  • Anita
Megosztás

A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a darált húst egy kevés olajon, sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával megpirítjuk. Kóstoljuk meg, nehogy sótlan legyen! Mikor kész, félretesszük. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük és átmossuk, de ne forgassuk olajba. Bármilyen körettésztát használhatunk.
Elkezdünk besamelt készíteni az alábbiak szerint: feltesszük a tejet forrni. Vigyázzunk ne égjen le! Másik edényben vajat olvasztunk, és ebben elkezdjük a lisztet pirítani, lassú tűzön. Sózzuk, borsozzuk, majd a pirított liszthez adjuk a forralt tejet. Ha véletlenül becsomósodna, akkor segíthetünk rajta turmixgéppel. Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a 3 db, 100 g-os, natúr sajtkrémet és 10 dkg reszelt trappista sajtot. Megkóstolhatjuk, és utánasózhatjuk, borsozhatjuk, ha szükséges. Amikor minden elolvadt és szép sima az egész, elzárjuk.
Kiolajozott, nagy méretű tepsibe rakjuk a tésztát, a pirított darált húst és a sajtkrémes besamelt, majd összekeverjük az egészet. A tetejére rakjuk a szeletelt bacon szalonnát, majd berakjuk sütni, közepes fokozaton, kb.30 percre.
Mikor a szalonna szépen megsült, akkor kihúzzuk a sütőből, és megszórjuk reszelt trappista sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe, pár percre, és kész.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat