Capuccino torta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1372 kalória
  • Eszter
Megosztás

Kávés piskótához 15 dkg cukrot, 4 tojást, 1 csomag vaníliás cukrot, 0,5 dl főtt kávét, 20 dkg finomlisztet, 0,5 csomag sütőport összekeverünk,és kisütjük.
Vizes piskótához 10 dkg cukrot, 2 tojást, 2 evőkanál vizet, 8 dkg finomlisztet, 1 mokkáskanál sütőport összekeverünk és kisütjük.
A piskóták sütésénél ügyeljünk arra,hogy a tojások felvert fehérjét utólag keverjük a masszához.
A krémhez 6 dkg cappuccino port, 3 dkg finomlisztet, 1 evőkanál étkezési keményítőport, 12 dkg kristálycukrot, 0,5 liter tejet sűrűre főzünk, és hagyjuk kihűlni.
20 dkg margarint (vagy vajat) kikeverünk 18 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon a kávés piskótát sütőpapírral kibélelt tortaformában 20 percig, a vizes piskótát 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a kávés piskótát kettévágjuk.
Alulra kávés piskóta, erre krém kerül, majd a vizes piskóta, erre megint krém, rá a másik kávés piskóta. A tetejére és az oldalára a maradék krémet rákenjük. Végül mandulaszeletekkel,müzlivel körbe panírozzuk és csoki darával,kakaóval díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat