Burgundi marharagu

  • 6 személyre
  • 255 perc
  • 1202 kalória
Megosztás

Vágd le a húsos szalonna bőrét, szeld fél centi vastag, 4 centi hosszú csíkokra a szalonnát.
Lassú tűzön főzd, 10 percig, kb. 1,3 l vízben. Csepegtesd le és szárítsd meg.
Melegítsd elő a sütőt 230 fokra.
Közepes hőfokon pirítsd a szalonnát, 2-3 percig, míg világosbarna lesz. Szedd ki egy lyukas kanállal, egy tálba.
Töröld meg a marhahúst papírtörlővel; ha nedves, nem pirul meg eléggé.
Készítsd elő a serpenyőt, forrósítsd fel a zsiradékot újra, add hozzá az olajat, tedd bele a kockára vágott marhahúst.
Pirítsd meg, majd add a szalonnához.
A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a felszeletelt zöldségeket, vedd ki, majd öntsd ki a zsiradékot ezután.
Tedd vissza a marhát és a bacont a serpenyőbe, majd szórd rá a borsot és sót.
Ezután hintsd meg a liszttel, rázd össze, hogy a húskockákat beborítsa mindenhol a liszt.
Tedd a serpenyőt fedetlenül az előmelegített sütő közepére, 4 percre.
Ezután keverd jól át az edény tartalmát, és tedd vissza a sütőbe, újabb 4 percre. (Megbarnul a liszt, és a húst egy könnyű ropogós bevonattal vonja be.)
Vedd ki az edényt a sütőből, és mérsékeld a hőfokát 160 fokra.
Öntsd bele a bort és annyi húslevest, hogy a húst ellepje.
Add hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát, a zöldfűszereket.
Lassan forrald fel, majd fedd le, és tedd a sütő alsó harmadába.
Állítsd be úgy a hőfokot, hogy a folyadék nagyon lassan forrjon, és hagyd ott, 2,5-3 órát.
A hús akkor van kész, ha a villát könnyedén bele tudod szúrni.
Ekkor rakd bele a zöldségeket, és főzd készre.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat