Burgonyás-sonkás-tojásos saláta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1220 kalória
  • Salamon Csilla
Megosztás

A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük.
A sonkaszeletek mindkét oldalát, 2 ek. olajon átsütjük és felszeleteljük, a hagymával együtt.
A burgonyát, a tojásokat, a sonkát és a hagymát óvatosan összerázzuk, egy nagyobb salátástálban.
Összekeverjük a majonézt, mustárt, tejfölt és a citromlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A salátára öntjük és ismét összeforgatjuk.
A saláta tetején, elsimítunk 3 ek. tejfölt.
Az uborka zöld részéből, vékony csíkokat vágunk (ez lesz a virág szára és levelei).
A piros paprikából is apró csíkokat szeletelünk (ez lesz a virág része).
A maradék uborkát karikára szeleteljük és kirakjuk vele belül a tálat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat