Burgonyás pogácsa 2

  • 12 személyre
  • 65 perc
  • 1162 kalória
  • SkAndi
Megosztás

Először a burgonyát főzzük meg héjában, összetörjük, langyosra hűtjük. Ha van maradék burgonyánk előző napról, akkor azt használjuk fel.
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Lisztet annyit tegyünk, hogy ne ragadjon a tészta, de rugalmas, puha tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük, kb. 45-50 perc alatt. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, balról középre, jobbról középre hajtogatjuk, majd lentről középre, végül fentről középre. NEM KELL PIHENTETNI! Megrácsozzuk a kinyújtott tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, szezámmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal megszórhatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin (nem kell kizsírozni) előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat