Burgonyás kakaóscsiga

  • 10 személyre
  • 120 perc
  • 1955 kalória
  • huszanke
Megosztás

A lisztet egy tálba átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat és a margarint.
Hozzáadjuk a korábban, cukrozott, langyos tejben felfuttatott élesztőt, cukrokat és a tojást.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve, a lisztes adalékhoz keverjük.
Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, két részre vágjuk.
Lisztezett deszkán, 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a cukorral elkevert kakaóporral, és óvatosan feltekerjük.
Az így kapott tekercset megkenjük tojással, majd kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, aranybarnára sütjük.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.


Hozzávalók
  • kg liszt  
  • 15 dkg kristálycukor (+ 5 ek. a kakaóporhoz)
  • dl tej  
  • dkg élesztő
  • 10 dkg teavaj
  • 25 dkg Rama margarin
  • 60 dkg áttört főtt burgonya
  • csomag vaníliás cukor
  • kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 20 dkg kakaópor
  • db Tesco Finest friss tojás
Vegye meg a hozzávalókat