Burgonyás babsaláta medvehagymával

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 265 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A babot előző este beáztatjuk, majd sós vízben, néhány babérlevéllel megfőzzük.
Használhatunk konzerv fehér babot is, lecsöpögtetve.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, felszeleteljük.
A medvehagymát apróra, az újhagymát karikára vágjuk.
A hozzávalókat összekeverjük. A karikára vágott krumplit, a babot, a tejfölt, a mustárt, a medvehagymát, az újhagymát.
Ízlés szerint fűszerezzük. A sóval óvatosan bánjunk, mert a krumpli és a bab is sós lében főtt.
Tanácsos fogyasztás előtt, néhány órára hűtőbe tenni, mert ott jobban összeérnek az ízek.
Fogyaszthatjuk előételként, de köretként is, sült húsok mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat