Burgonyafőzelék lágytojással

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 711 kalória
Megosztás

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon elkezdjük párolni. Hozzákeverjük a babérleveleket és a tisztított, kockázott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Miután készre főtt a burgonya, szedjük ki a felét és tegyük félre. A lábasba öntsük bele a tejfölt és az ecetet, majd turmixoljuk le az egészet. Szép krémes, főzelék állaga lesz. Ezután a félretett krumplit hozzákeverjük és rottyantunk rajta egyet. A legvégén sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint.
Tegyünk fel vizet melegedni és tisztességesen sózzuk meg. Amikor lobog a víz, tegyük hozzá a tojásokat. Pontosan 6 percig főzzük és utána azonnal tálaljuk! Ha csak később jönnek a vendégek, akkor jeges vízbe hűtsük le. Tálalásnak frissen őrölt borsod és pirospaprikát használjunk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat