Bugaci húsgombócleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 892 kalória
  • pipi
Megosztás

20 dkg füstölt szalonnát felkockázunk, kisütjük a zsírjából, majd kiszedjük.
A visszamaradt zsíron megpárolunk 1 kis fej kockára vágott vöröshagymát, fehérrépát, sárgarépát, zellert, karalábét, krumplit, majd húslével felöntjük.
Teszünk bele 2 db babérlevelet, visszatesszük a szalonnát, majd együtt megfőzzük.
Közben elkészítjük a húsgombócokat.
30 dkg darált húst sózunk, borsozunk ízlés szerint, hozzáadunk fél csokor apróra vágott petrezselymet, 1 evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál búzadarát és pici gombócokat készítünk.
Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a gombócokat, és kb. 10 percig főzzük.
A végén, 1 tejföllel behabarjuk.
Nem egy fogyókúrás leves, de garantálom az egész család kedvence lesz.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat