Brokkolival, kelbimbóval töltött fasírt

  • 8 személyre
  • 40 perc
  • 901 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, egy 2 literes lábosba tesszük.
A kelbimbót külső levelektől megtisztítjuk, megmossuk, és a brokkolihoz tesszük.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és csípet sóval, 20 perc alatt, puhára főzzük.
Ha megfőtt, leszűrjük, majd langyosra hűtjük.
Közben a darált húst egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, ízlés szerint megtisztított, apróra zúzott vöröshagymát, megtisztított, átpréselt fokhagymát, majorannát, rozmaringot, őrölt pirospaprikát, őrölt borsot, gyömbért, zsemlyemorzsát és az áztatott, jól kifacsart kenyeret.
Ezt jól összedolgozzuk.

Egy 38 x 36 cm-es tepsit, 3 evőkanál olajjal kikenünk.
Ezután tepsi méretű alufóliát tépünk, megolajozzuk, és a fasírozott masszánk felét elterítjük rajta.
Ezután a brokkolis kelbimbó felét középrészre, hosszában, rúd alakban rátesszük, és fólia segítségével felcsavarjuk.
Ha ez megvan, fóliáról tepsibe csúsztatjuk, és egyenletesre formáljuk. Ugyanígy járunk el, a maradék masszával is.
Végül egy felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon, egyszeri fordítással készre sütjük, 40 perc alatt.
Tepsiben kicsit állni hagyjuk, és szeleteljük.
Bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.


Hozzávalók
  • 1.30 kg darált hús  
  • db Tesco Finest friss tojás (+ 1 db a kenéshez)
  • fej vöröshagyma  
  • gerezd áttört fokhagyma
  • szelet kenyér  
  • ek zsemlemorzsa
  • tk majoranna
  • mk gyömbér
  • tk pirospaprika
  • mk rozmaring
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 50 dkg brokkoli
  • 15 dkg kelbimbó
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat