Brokkolis-tejszínes csirke

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 187 kalória
  • Andi80
Megosztás

A megtisztított csirkecombokat lefilézzük, apróra kockázzuk.
Felforrósítjuk az olajat, majd a húst rádobva, fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, rázúzzuk a fokhagymát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt, puhára főzzük.
A brokkolit nagyobb rózsákban, sós vízben, pár perc alatt, éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
Ha a hús puha és a leve elfőtt, ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a lisztet, és besűrítjük.
Elzárjuk alatta a lángot.
A brokkolit apróbb rózsákra szedjük (én a vastagabb szárát levágtam), és óvatosan, a tejszínes csirkéhez keverjük.
Kifőtt makarónitésztával, melegen kínáljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat