Brokkolis palacsinta

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 631 kalória
  • Melinda
Megosztás

A brokkolit megpároljuk a párolóedényben. Hagyományos módon, palacsintákat sütünk.
Elkészítjük a mártást:
A megpucolt zöldségeket felszeleteljük, edénybe rakjuk, a csonttal együtt. Ízesítjük és készítünk egy tömény húslevest.
Amikor minden megpuhult, leszűrjük a levest (ezt kínálhatjuk cérna metélttel).
A zöldségeket összeturmixoljuk. A cukrot karamellizáljuk és 1 dl vízzel addig forraljuk, amíg a cukor felolvad.
Ekkor beleöntjük a zöldségpépet, hozzáadjuk a tejszínt, mustárral és citromlével ízesítjük.
A brokkolival betöltött palacsinták mellé tálaljuk a mártást.
 


Hozzávalók
  • fej brokkoli
  • 12 db palacsintatészta
  • csokor petrezselyem
  • kg csont
  • fej hagyma  
  • db sárgarépa  
  • db fehérrépa
  • db zeller
  • db karalábé
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek cukor
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • ek citromlé
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat