Brokkolikrémleves

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 692 kalória
Megosztás

A margarint egy edényben felolvasztjuk és rárakjuk a kiengedett brokkolirózsákat. Ízesítjük sóval és borssal.
A natúr joghurtban csomómentesen keverjük el a lisztet/keményítőt.
Időnként ránézünk a zöldségre, és ha már a fakanállal szét tudjuk nyomni a brokkolit,akkor felengedjük a forró alaplével,melyet zöldségkockából készíthetünk. Alaposan felforraljuk.
Ha forr a leves, félre húzzuk és összeturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre, és tejszínnel dúsítjuk, illetve megszórjuk ízlés szerint szerecsendióval.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.


Hozzávalók
  • 60 dkg brokkoli
  • kanál margarin
  • 20 dkg reszelt sajt
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet szerecsendió
  • dl főzőtejszín
  • 150 g natúr joghurt
  • 3  kanál átszitált liszt
  • db leveskocka
Vegye meg a hozzávalókat