Brazil krémes

  • 12 személyre
  • 65 perc
  • 1286 kalória
  • SkAndi
Megosztás

A tésztához a hozzávalókat: a 4 tojássárgáját, a 20 dkg kristálycukrot, a 10 dkg darált diót, 1 kk kakaóport, az 1 dl kávét, az 1 ek vizet, az 1 kk szódabikarbónát, az 1 mk sütőport és a 20 dkg finomlisztet alaposan kikeverjük. A 4 tojásfehérjét az 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Óvatosan fakanállal a masszához keverjük. Egy 35x27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt rakunk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe.
Közben elkészítjük a krémet: 5 literes edényben keverhetjük, hogy elférjen kényelmesen minden benne! 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel/tejjel + 5 dkg kristálycukorral csomómentesre! Majd 5 dl forró vízbe/tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára, és egyenesre simítjuk.
5 dl Hulalát felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.
2-3 óra múlva már szeletelhető!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat