Brassói pecsenye

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 560 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A krumplit sós vízbe tesszük, héjastól megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk és félretesszük, had szikkadjon egy kicsit.
A húst kockákra vágjuk. A hagymát nagyon apróra vagdaljuk, a fokhagymával együtt, majd olajon, üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés vizet öntve alá, fedő alatt megpároljuk.
Aki úgy gondolja, az puhulás után egyből itt a serpenyőben, vagy edényben, piros ropogósra sütheti. Én nem ott szoktam.
Az olajsütőben olajat melegítek, és abban, pirosra sütöm a párolt húst és az idő közben kockára vagdalt, főtt krumplit.
Tálra szedve összekeverem, megszórom kis ételízesítővel, morzsolt kakukkfűvel, majorannával, és már tálalom is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat